Ensurt en ple ascens dels de Gràcia

Els Castellers de la Vila de Gràcia són, amb diferència, la colla que porten una millor progressió en aquesta temporada. L’any passat van coronar el 5de8 i el 2de8 amb folre, aquest any els han descarregat els dos i a més han afegit el 4de8 amb l’agulla al seu repertori.

Malauradament, l’actuació central d’aquesta Festa Major a Gràcia ha estat accidentada. A la vigília havien completat el setè 2de8 amb folre de l’any i del seu historial. A la diada de diumenge al migdia, de sortida han descarregat el segon 7de8 de la temporada i han coronat el 5de8. La caiguda ha afectat un casteller gracienc, integrant de la pinya blava i que feia de segon lateral. La diada s’ha suspès perquè totes les assistències mèdiques s’han centrat en l’atenció al lesionat. El darrer comunicat mèdic anunciava que el jove, d’uns 40 anys, estava estable amb possibles lesions de caràcter cervical.

Els món casteller sap del risc que comporta l’activitat; és per això s’insisteix en la bona preparació física i en aplicar les mesures de protecció adients. Malgrat això, les fatalitats no són evitables en un 100% i els accidents, tot i que puntuals, sacsegen el món casteller i l’opinió publica, fins i tot, abans de conèixer les possibles conseqüències.

CASTELLERS GRACIA

Els Castellers de la Vila Gràcia passen per un moment casteller dolç, amb bons resultats i poques caigudes. Enguany, han fet llenya tant sols en dos castells del centenar que han alçat. Precisament, aquest dissabte també van celebrar l’assoliment del castell de 8 descarregat número 100 del seu historial.

La colla està cridada a convertir-se en colla de 9; els graciencs estan fent bé els deures i ja sovintegen la gamma alta de 8 a plaer. El salt als castells de 9 (que ja van intentar al Concurs l’any passat) podria arribar a la Mercè, segons els plans de la Tècnica, si més no fins aquest matí abans de l’actuació. La progressió meteòrica de la colla és una evidència, amb un gran treball d’assaig. Ara tan sols cal esperar que l’accident quedi en un ensurt, amb la recuperació del casteller i la continuïtat  de la bona feina dels de la vila de Gràcia.

CARLES ESTEVE

Fotot 1: Detall de la torre de 8 amb folre alçada ahir dissabte a la Vigília de Festa Major

Foto 2: 5de8, a la diada de Festa Major d’avui diumenge 18 d’agost, abans de caure (Foto: La Vanguardia)