Prenent mides a la plaça

Les colles castelleres solen prepar els seus castells a la seva seu. Les que tenen sort de comptar amb un local poden assajar sense els inconvenients de fer-ho al carrer. Evitar la pluja o el fred, comptar amb tots el serveis, quedar resguardats… són alguns avantatges que dóna el local. Hi ha ocasions però que les colles surten al carrer per fer proves, és el dia de prendre mides dels castells a la mateixa plaça. La singularitat de la plaça de les Cols de Tarragona, i la necessitat de comprovar el seu pendent i mida, ha permès veure grans proves abans de Sant Magí. És l’escenari del que es preveu una gran diada.

Assaig 5de9f  CJXTLa Colla Jove Xiquets de Tarragona ha fet proves de 9de8 i 5de9 amb folre aquests dijous al vespre, després de l’actuació del Cós del Bou. Dues proves molt bones i que conviden a l’optimisme de convertir Sant Magí en gamma extra. Han col·locat quints dues vegades al 9de8 i sisens al 5de9 amb folre, tots dos amb moltes garanties d’èxit. L’assaig a la plaça els va permetre veure in situ que tenen a l’abast els dos castells i que hi caben al singular emplaçament. Val a dir que part dels castells queden entrats al carrer Major, on comença un pendent pronunciat, i que s’ha retirat un fanal d’una de les cantonades per evitar algun ensurt.

5de9fXdTJLSáezPerò aquest no ha estat l’únic assaig a les Cols. Una setmana abans els Xiquets de Tarragona també hi van fer proves, també de dos castells grossos. El 4de9 amb folre fins a sisens, que ja havien provat però no han assolit mai en aquesta plaça. També van fer una prova fins a quints  del 5de9 amb folre, tot i que no entraria en el programa de Sant Magí.

En el cas dels matalassers va coincidir amb l’assaig de la colla de divendres, de paisà. Els liles ho van fer uniformats després d’una actuació. Tots dos assaigs van ser molt concorreguts: tarragonins i visitants van gaudir d’un espectacle amb un ambient similar a la d’una actuació castellera. D’això és del que es tracta en un assaig, prendre mides i fer els castells el més semblant al que es vol fer a la diada.

CARLES ESTEVE

Foto1: Assaig del 9de8 de la Colla Jove

Foto2: Assaig del 5de9 amb folre de la Colla Jove

Foto3: Assaig del 5de9 amb folre dels Xiquets de Tarragona (Foto: JL Sáez)