IniciActualitatDeures i reptes per Santa Tecla

Deures i reptes per Santa Tecla

-

Prova de la Jove de 5de9f fins a sisens, ahir dimarts a assaig.

Un cop superada la Diada del Primer Diumenge de Festes, Tarragona dona protagonisme a les quatre colles locals amb les actuacions del migdia de Santa Tecla i la Mercè. L’any passat, la pluja va obligar a suspendre els castells el dia 23 i escurçar el 24. Enguany, la previsió meteorològica és més favorable i s’espera que totes quatre es presentin a la plaça de la Font amb un programa de màxims.

A falta dels últims assaigs, els quatre caps de colla s’han conjurat que per Santa Tecla poden millorar el que porten acumulat fins al moment. Un cop s’han tret l’espina amb el 2de9 amb folre i manilles, la Jove de Tarragona pretén intensificar la feina amb el 5de9 amb folre, estructura que el passat diumenge van tirar en tercera ronda, a les 3 de la tarda, però que van desmuntar massa aviat. Ahir dimarts van tornar a posar sisens a assaig. Amb la incògnita si tornen a repetir el 2 emmanillat, els liles disposen dels dos castells bàsics de 9 plenament consolidats i un pilar de 6, el qual han deixat a mitges en dues ocasions. Dijous faran el darrer assaig.

Assaig de 4de9f dels Xiquets, ahir dimarts, sense un dels pisos superios, però posant-hi l’aixecador.

Els Xiquets de Tarragona són conscients que necessiten donar confiança a la canalla: en les tres darreres diades (Torredembarra, 11 de Setembre i Primer Diumenge) han hagut de fer baixar castells amb els dosos col·locats per indecisió a dalt. Els ratllats es presenten al dia central de la Festa Major amb l’objectiu de fer-hi la tripleta màgica. A l’assaig d’ahir van tornar a posar sisens al 3de9f i van fer proves de 4de9f fins aixecador, traient un pis del tronc, per tal de donar confiança a la canalla. Com la Jove, també assajaran dijous. Depenent del resultat que surti dissabte, la colla dirigida per Roger Peiró es podrà plantejar fites superiors de cara final de temporada.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau arriba a Santa Tecla amb la clàssica de 8 com a màxim exponent. Els de la camisa verda – amb molts canvis a les estructures – han fet proves de 5de8, si bé tot indica que el continuaran cuinant fins l’any vinent.

Els Xiquets del Serrallo estan il·lusionats en arribar als castells de 8. Abans, però, la Tècnica dels del barri mariner vol tornar a descarregar el 2de7, castell que van fer per Sant Magí. L’estrena del 7de7, junt amb el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla són altres fites per dissabte al migdia.

La Diada de Santa Tecla a Tarragona començarà a partir de la 1 del migdia, Tindrà tres rondes a partir de l’ordre d’actuació sortejat; i les que no completin les tres estructures podran fer-ne ús de dues més, aplicant el protocol a la tarragonina.

Per a la Mercè, les quatre colles de la ciutat tornaran a coincidir, a la mateixa hora, a la plaça de les Cols, amb dues rondes sense dret a repetició. Tot seguit, hi ha prevista la baixada dels pilars de 4 caminant –per ordre d’antiguitat– fins a l’Ajuntament. Es tracta d’un dels espectacles més singulars de les festes, d’arrel genuïnament castelleres i que atrau milers de visitants a la ciutat.

Llegiu també:
La Vella planta cara en un cap de setmana memorable dels Xiquets de Valls (17 de setembre de 2023)

Articles relacionats

Més de l'autor