IniciActualitatLa petjada bordeus deixa empremta a Lleida

La petjada bordeus deixa empremta a Lleida

-

Els Castellers de Lleida van, mica en mica, recuperant posicions. En aquesta segona part de la temporada, els de la capital del Segrià han pogut consolidar la categoria de 8. A la Diada de Sant Miquel, diumenge passat, van mostrar la seva millor versió a l’afició local i van descarregar, tot i dos intents desmuntats, el 4de8 i es van anotar la tercera torre de 7 de la temporada.

El 4de8 davant la Paeria, a diferència del que havien aconseguit la setmana anterior a Reus, va ser especialment sofert. Els dos primers intents van quedar en desmuntat i la insistència de la colla va forçar la Tècnica a llençar-s’hi de nou. El tercer va ser el bo, tot i que es va suar de ple, ja que va quedar excessivament obert al terç. Els Castellers de Lleida feia cinc anys que no assolien el 4de8 davant la Paeria.

En conjunt, els lleidatans valoren positivament el salt de qualitat que han fet a les Festes de Tardor, com subratlla un dels caps de colla, Xavi Díaz-Tejeiro. Més enllà del carro gros, també han estat capaços de retenir la torre de 7, construcció que no feien des d’abans de l’esclat de la pandèmia. Paral·lelament, el fet de plantejar-se el 7de7 els ha permès rodar molt els poms de dalt.

A l’hora de planificar el tram final de temporada, els Castellers de Lleida tenen la il·lusió de recuperar el 3de8, castell que no fan des de fa sis anys. També han començat a fer proves de torre de 8 amb folre, repte que es podrien fixar de cara el 2024.

Dades dels Castellers de Lleida a 05/10/2023

Castell D + C + I + ID
4de8 2d + 2id
Tde7 3d
5de7 6d
7de7 2d
4de7a 7d + 1id
3de7a 2d
3de7 6d + 1id
4de7 8d + 1id

FONT: Base de Dades CCCC/CJXT

Articles relacionats

Més de l'autor