IniciCròniquesL'última diada del tram reparteix sort a gran part de les colles...

L’última diada del tram reparteix sort a gran part de les colles universitàries

-

3de8f dels Arreplegats; 2de7f dels Pataquers, i 2de7f de los Marracos.

L’intent de castell de 9 d’una colla universitària haurà d’esperar. Tot i això, la darrera jornada del tram d’hivern va deixar una gran tarda de castells. A la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona es van veure set castells superiors als bàsics de 7, amb un nou 4de8 dels Arreplegats, que es mantenen amb la distinció d’agrupació més completa del 2023. El mateix dia, els Marracos de la Universitat de Lleida i els Bergants del Campus de Terrassa van completar la millor actuació del seu historial, mentre que els Engrescats de la Universitat Ramon Llull van acomiadar el tram d’hivern sense castells de 6.


El millor aparador. Renunciar al 4de9 folrat no va ser una adversitat perquè els Arreplegats de la Zona Universitària tinguessin ambició. Els de la camisa verd quiròfan es van anotar el 5de7, el segon 4de8 de l’any i l’estrena del 3de8 amb folre. Com a colofó d’una jornada història van jugar amb mèrit descarregant el pilar de 6 amb folre.

El conjunt de la diada arreplegada va deixar set castells de 7 o superiors. Els Pataquers de la Universitat van passejar un nou 2de7 amb folre, construcció que van acompanyar del 4de7, el 3de6 i el 4de6 simultanis; i el pilar de 6 amb folre. Els Trempats de la Universitat Pompeu Fabra van tenir el 4de7 i el primer pilar de 5 carregat de l’any com a fites més destacades. La darrera colla convidada, els Xoriguers de la Universitat de Girona, també van portar el 4de7 a la capital catalana.

Èxtasi marraca. A la Universitat de Lleida van marxar de vacances amb molt d’orgull. Els Marracos locals van escriure una pàgina històrica ajuntant els dos bàsics de 7, el 2de7 amb folre i el pilar de 6 amb folre.

El 2de7 amb folre va portar sort als Bergants del Campus de Terrassa, que el van completar per primera vegada a la seva història, i van fer una actuació competa de 7. Els Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona van deixar el 2de7f a mitges. Els Emboirats de la Universitat de Vic i els Passerells del TecnoCampus de Mataró van cloure el tram d’hivern amb una actuació completa de 6 pisos. Pel que fa els Penjats del Campus de Manresa, mancats d’efectius, van optar per alçar pilars de 4.

Engrescats perden els 6 pisos. Els de la camisa groga són l’única de les tretze colles universitàries que no ha pogut completar cap castell de 6. A la seva diada d’hivern, es van apuntar dos pilars de 4.

De la mateixa cita, convé destacar l’ensopegada de 2de6 dels Grillats del Campus del Baix Llobregat i el retorn de les estructures de 6 pisos fora de casa dels Llunàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya després de sis anys i mig.

RESULTATS

X Diada dels Engrescats de la Universitat Ramon Llull
Engrescats de la Universitat Ramon Llull: 2pde4
Grillats del Campus del Baix Llobregat: (i)2de6, (id)2de6, pde4, pde4s
Llunàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya a Vilanova: 2pde4, 4de6, 3de6(c)

23a Diada dels Marracos de la Universitat de Lleida
Bergants del Campus de Terrassa: 2de7f, 3de7, 4de7, pde5
Emboirats de la Universitat de Vic: 3de6a, 3de6, 4de6
Ganàpies de la Universitat Autònoma de Barcelona: 2de7f(c), 7de7, 10de6, pde5
Passerells del TecnoCampus de Mataró: 3de6, 4de6, 4de6a
Penjats del Campus de Manresa: Pilars de 4
Marracos de la Universitat de Lleida: 3de7, 2de7f, 4de7, pde6f

XVIIIè Aniversari dels Arreplegats de la Zona Universitària
Arreplegats de la Zona Universitària: 5de7, 4de8, 3de8f, pde6f
Pataquers de la Universitat Rovira i Virgili: 2de7f, 4de7, 4de6 i 3de6 simultanis, pde6f
Trempats de la Universitat Pompeu Fabra: 4de7, 2de6, 7de6, pde5(c)
Xoriguers de la Universitat de Girona: 4de7, (id)2de6, 2de6, (id)5de6, 5de6

Articles relacionats

Més de l'autor