Els Xicots avancen feina

Els Xicots de Vilafranca van celebrar els trenta anys de la seva formació l’any passat. La segona colla vilafranquina es troba en un moment de recuperació dels seus millors castells i també de la seva memòria històrica.

castells2Per les Fires de Vilafranca, el 19 de maig, van coronar per primer cop el 3de8 en aquesta cita primerenca. Una setmana més tard, a la diada Joan Sol, van completar el pare dels castells. D’aquesta manera, van aconseguir descarregar-lo tres mesos abans de l’any passat. No és difícil pensar que enguany buscaran novament trencar el seu sostre, històricament la torre de 8 amb folre. L’any passat, la van carregar dues vegades al Concurs dissabte, i van intentar per segon cop a la seva història el 5de8.

La temporada dels Xicots de Vilafranca ha començat bé, però cal a tenir en compte que és una colla tradicional, de les que apareix i desapareix durant la campanya, amb alts i baixos.

Després de celebrar els trenta anys han iniciat una tasca de recuperació d’alguns punts forts de la seva trajectòria. Enguany recuperen el grup de grallers propis, han tornat al País Valencià i seran a La Bisbal en la tradicional diada del 15 d’agost. Fets anecdòtics, però, carregats de simbolisme. Importants per a una colla que viu a l’ombra dels totpoderosos Castellers de Vilafranca.

Els de Cal Noi Noi volen fer el salt. Preservant la memòria dels inicis de la colla, donant valor a la dualitat castellera local. I buscant créixer socialment per poder algun dia atacar el castell de 9, fet que els obriria la porta de Sant Fèlix.

CARLES ESTEVE

Peus de foto:
1. Cal Noi Noi, local social dels Xicots, que ha recuperat vida pròpia.
2. 3de8 coronat a les Fires de Maig.