El destí solidari dels que pugen

Les cinc colles que van completar per primer cop castells 8 i de 9 durant el 2017 van donar a conèixer, durant la Nit de Castells, quines seran les ONG i entitats a les que dediquen el palet de menjar solidari cedit per Gallina Blanca. Aquesta és la vessant solidaria del Premi Baròmetre Casteller, que complementa el trofeu que van rebre les colles aquest dissabte a Valls.

La Colla Jove de Barcelona destinarà el palet de caldo, a Caritas de Sant Andreu de Palomar; els Castellers de Berga, a Caritas de Berga; els Castellers de Sant Cugat, a Caritas de Sant Cugat; els Marrecs de Salt, al Centre de Distribució d’Aliments de Salt, i els Tirallongues de Manresa, a la Fundació Rosa Oriol de Manresa.

Aquesta és la quarta edició dels premis solidaris. En tots aquests anys s’hauran destinat catorze palets solidaris Gallina Blanca. El 2015 va arribar un palet de la sopa Yatekomo a la Creu Roja de Tarragona, al Rebost Solidari de Sabadell i al Centre d’Educació Especial La Muntanyeta de Tarragona. Els 2016, els beneficiaris de 720 litres de caldo Gallina Blanca van ser Caritas del Vendrell i el menjador social Can Roger del barri de la Sagrada Família de Barcelona. L’any passat van ser la Fundació Trobada de Manacor, el Rebost Solidari de Vilafranca, el Menjador Social La Taulada de Valls i l’ONG Proactiva Open Arms, amb seu a Badalona. Aquest any seran cinc noves entitats receptores d’arreu del territori: Barcelona, Berga, Manresa, Salt i Sant Cugat. L’entrega del producte alimentari es durà terme en les properes setmanes.CARLES ESTEVE

Foto 1: Representants dels Castellers de Sant Cugat i dels Marrecs de Salt, les colles que han pujat als 9 pisos.

Foto 2: Els Tirallongues, la Jove de Barcelona i els Castellers de Berga són les tres colles que han assolit els vuit pisos.

Articles relacionats:

La Nit de Castells 2018: pluja de premis i emocions

La Nit de Castells aplegarà 86 colles a Valls

La Nit serà un innovador espectacle d’imatges, so i llums

Repsol renova el patrocini de la Nit de Castells

Una foto de canalla guanya el concurs popular de fotografia

Quatre moments que van marcar la temporada

110 imatges ja competeixen per ser la foto de la temporada

La Nit de Castells 2018 escalfa motors

V Premi Repsol de Fotografia Castellera

Sis trofeus Baròmetre a la Nit de Castells