IniciCròniquesLa Vella imposa autoritat

La Vella imposa autoritat

-

cvxv copia 2La Festa Major de Valls del 2015 figurarà en un lloc destacat a les vitrines de la Colla Vella. El 2de9 amb folre i manilles descarregat avui a la plaça del Blat, sumat a un sòlid programa, tant a la diada de Sant Joan com a la de Completes, ha permès veure una Vella triomfant, en excel·lent estat de forma i amb llarg recorregut en aquesta temporada. L’alegria, com sovint passa a Valls, ha anat per barris, ja que la Joves s’ha quedat per sota de les seves previsions, tot i haver plantat dos castells de 9. En total, cinc castells de 9, a més d’un 9de8, que deixa un complet programa casteller, tot i que amb un però: tres caigudes en una actuació de començament de temporada continuen sent massa.

El 2de9 amb folre i manilles dels rosats –amb un ampli cordó de camises– ha estat la primera construcció de gamma extra descarregada per Sant Joan i el més matiner completat mai en la història. Ha arribat en segona ronda, i ha estat executat amb autoritat pels rosats, amb una canalla fina i decidida, que ha permès que la construcció s’hagi plantat veloç i aplomada. Fins avui s’havien fet tres gammes extres en la diada del 24 de juny a Valls: el 5de9f dels rosats del 1999; el 4de9sf dels vermells del 2000 i el 2de9fm rosat de l’any passat. Cap, però, s’havia descarregat.

J4de9fEl castell emmanillat ha mostrat l’autoritat de la Vella i la bona direcció que pilota Manel Urbano també aquest any. Però el 2de9fm ha estat només una part de l’èxit, ja que el camí dels rosats durant aquesta Festa Major ha estat brillant i plàcid, tot i l’alt programa que duien. Ja ahir, durant la diada de Completes van tornar a fer castells de 9 i avui, tant el 3de9f com el pde7, han evidenciat el bon assaig que portaven darrere. El 9de8, en canvi, ha pujat decidit, però ha començat a acumular massa problemes quan els tres enxanetes es disposaven a coronar-lo i ha cedit poc després.

L’expedient de la Joves ha estat per sota de les seves previsions. Ahir van executar una clàssica de 8 per evitar assumir riscos superiors, mentre que avui han començat amb un bon 4de9 amb folre que no ha tingut continuïtat: el 3de9f de segona ronda s’ha trencat per on acumulava més problemes, a la part intermitja del tronc, mentre que el 7de8 de la tercera mànega ha posat de manifest que en castells les improvisacions no acostumen a ser bones aliades, tampoc en el cas d’una colla amb la solera i la qualitat de la Joves. La caiguda del 3 havia obligat a dissenyar una alineació forçada i el 7de8 –un castell que només havia caigut un sol cop en les 66 vegades que s’havia provat– no s’ha pogut acabar de culminar. De fet, els plans inicials després de la caiguda del 3 va ser atacar un 2de7 i només després de veure que hi havia recursos per al 7 s’ha optat per aquesta construcció.

Les dues caigudes deixen un mal gust a la Joves, tot i el bon treballa a l’assaig que està realitzant el seu cap de colla, Jaume Galofré, que ja va patir un contratemps fa un mes i mig amb la caiguda d’un 2de8f carregat. El mateix cap de colla ha animat els seus castellers amb el contundent “Ni un pas enrere”, confiat que el treball donarà resultats.

SANTI TERRAZA

2de8f copiaDIMARTS

Diada de Completes

Colla Joves Xiquets de Valls: 3de8, 4de8, 2de7

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 2de8f, 3de9f, 4de8a, pde6

DIMECRES

Diada de Sant Joan

Colla Joves Xiquets de Valls: 4de9f, 3de9f (c), 7de8 (c)

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de9f, 2de9fm, 9de8 (c), pde7f

Foto 1: 2de9fm de la Colla Vella

Foto 2: 4de9f de la Colla Joves

Foto 3: 2de8f i 4de8 simultanis, ahir a la diada de Completes

Articles relacionats:

Sant Joan amb grans castells

Tres cites de 9 per Sant Joan

Sant Joan: història d’una diada

La Jove ja passeja la tripleta

Articles relacionats

Més de l'autor