IniciCròniquesPluja de folres i manilles

Pluja de folres i manilles

-

150816CV2de9fmCap de setmana de grans resultats, tot i l’amenaça de pluja persistent, que de fet va afectar a la jornada de dissabte a la tarda. Aquest diumenge, la Festa Major de Gràcia ha viscut la seva millor edició amb les primeres manilles vistes allà i la tripleta màgica de la colla local.

Els Castellers de Vilafranca han imposat un ritme de vertigen a la temporada en plantar la tripleta de 9 verda en 24 hores, a la Bisbal i a Gràcia. Els verds van clavar la torre de 9 i el pilar de 8 amb folre i manilles en les dues actuacions, a més dels dos bàsics de 9. La torre de 9 emmanillada de diumenge a més ha esdevingut en la 70a descarregada de la colla, la sisena de l’any (cal tenir en compte que l’any passat en van sumar dues i a final de temporada). El més gran dels espadats també ha arribat per partida doble en el cap de setmana i ja encadenen quatre consecutius des de les Santes de Mataró. Tot i que s’havia especulat amb un possible castell de 9 amb agulla dels verds aquest cap de setmana, finalment l’han descartat.

Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia també s’han exhibit a un gran nivell; els blaus han sumat la primera tripleta màgica de l’any, estrenant el 4de9 amb folre i completant el primer 3de9 amb folre de l’any. Fa un any van assolir per primer cop tant el 4de9 amb folre com la tripleta; enguany han repetit l’èxit i ja sumen cinc 4de9 amb folre en un any natural (tots complets). Els graciencs també han fet el 5de8 i el primer pilar de 6 del curs.

En la mateixa diada, els Xiquets de Reus han descarregat els seus tres millors castells de l’any: 5de8, 3de8 i i 4de8. Els reusencs porten quatre catedrals i ja pensen en l’estrena del 3de9 amb folre com a proper objectiu.

150816CVG4de9fDiumenge a la tarda, la Colla Vella ha portat com a destacat el 4de8 amb el pilar a Vallmoll, n la Jove de Sitges ha fet el 4de7 amb agulla i els d’Altafulla el 3de7. A la Canonja, la Jove de Tarragona ha plantat el 5de8 com a millor castell i el segon 9de7 de l’any (pas previ al 9de8). Els del Serrallo hi han fet 5de7.

Entre els castells del cap de setmana destaquen també els de 7 que han fet els Minyons al País Basc. Els malves tornen dimecres a l’assaig per afrontar un segon tram de temporada ple de reptes.

DISSABTE EMMANILLAT A LA BISBAL

A la Bisbal, dissabte, es va viure un gran diada amb gamma extra inclosa. Els Castellers de Vilafranca va tornar a la diada per la porta gran, revalidant els seus millors castells fets a la localitat. Com al 2001, van completar la torre i pilar emmanillats i els dos castells de 9 –reeditant la millor diada mai vista a la plaça bisbalenca–. La Colla Vella també va emmanillar la diada: els rosats van portar per primer cop el 2de9 amb folre i manilles a la cita del 15 d’agost i van confirmar el gran moment que viu la colla. Els vallencs van signar, a més, els dos bàsics de 9 i el pilar de 7 amb folre. La Colla Joves, de la seva banda, va segellar la primera tripleta màgica de l’any, reunint per primer cop els tres castells.

De dissabte cal apuntar també la completa actuació amb gamma alta de 8 de la Jove de Tarragona a la diada de Sant Roc. Els liles van fer-ho tot, des del pilar de 7 amb folre al 4de8 amb agulla, passant pel 2de8 amb folre i el 5de8. Després es van traslladar a la plaça de les Cols, on van fer proves fins a sisens de 2de9 amb folre i manilles i de 5de9 amb folre, pensant en la diada de Sant Magí de dimecres. Al Cós del Bou, Xiquets de Reus van completar el seus millors castells -els mateixos que farien diumenge a Gràcia-. Els Nois de la Torre hi van portar el 3de7 i 4de7. A Ferran es van poder fer dues rondes –la pluja va condicionar la diada–. Els Xiquets de Tarragona van tenir temps de fer el 5de8 i el 2de8 amb folre, dos castells que pretenen amb un pis més. Els Castellers d’Altafulla van poder fer el 3de7.

Resultats destacats del cap de setmana:

DISSABTE

Festa Major de la Bisbal del Penedès

  • Castellers de Vilafranca: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, Pde8fm
  • Colla Joves Xiquets de Valls: (i)4de9f, 4de9f, 5de8, 3de9f
  • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, Pde7f

Festa Major de Ferran

  • Castellers d’Altafulla: 4de6, 3de7 (suspesa la tercera ronda per la pluja)
  • Xiquets de Tarragona: 2de8f, 5de8 (suspesa la tercera ronda per la pluja)

Festes de Sant Roc a Tarragona

  • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 2de8f, 4de8a, 5de8, Pde7f
  • Nois de la Torre: 3de7, (id)4de7, 3de6a, 4de7
  • Xiquets de Reus: 3de8, 5de8, 4de8

DIUMENGE

Festa Major de Gràcia (Barcelona)

  • Castellers de la Vila de Gràcia: 5de8, 4de9f, 3de9f, Pde6
  • Castellers de Vilafranca: 3de9f, 2de9fm, 4de9f, Pde8fm
  • Xiquets de Reus: 4de8, 5de8, 3de8

Festa Major de Vallmoll

  • Castellers d’Altafulla: 3de7, 4de6a, 2de6
  • Colla Jove de Castellers de Sitges: 4de7a, 3de7, 4de7
  • Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3de8, 4de8, 4de8a, Pde6

Festa Major de Castelldefels

  • Castellers de les Roquetes: (id)3d6a, 3de6a, 2de6, (id)3de6, 3de6
  • Castellers de Castelldefels: 3de7, 4de7, 5de6
  • Xicots de Vilafranca: 3de8, 2de8f, 4de8

Festa Major de La Canonja

  • Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5de8, 9de7, 4de8
  • Xiquets del Serrallo: 5de7, 7de6, 3de7

Podeu consultar la resta de resultats a la web de la Coordinadora www.cccc.cat

JORDINA ARMILLA

Foto portada: Manilles del pde8fm dels Castellers de Vilafranca (foto: @verds)

Foto 1: Torre de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca (foto: @verds)

Foto 2: 4de9 amb folre dels Castellers de la Vila de Gràcia (@rumbalbar)

Articles relacionats:

La Bisbal recupera l’emoció

La tripleta de 9 verda

Articles relacionats

Més de l'autor