La Nit de Castells premia els èxits de la temporada

Valls acull demà dissabte la tretzena edició de la Nit de Castells, que, per primer cop, se celebra el mes de desembre, amb l’objectiu de destacar els premis vinculats a la temporada tancada fa unes setmanes. Representants d’una seixantena de colles, així com càrrecs institucionals, associatius i altres agents vinculats al panorama casteller assistiran a la gala, que se celebrarà al Centre Cultural de Valls, apartir de les 21h i que es retransmetrà per les televisions de proximitat i per streaming per TAC 12. La Nit deCastells és una iniciativa de la Revista Castells organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Valls i TAC 12.

La tretzena Nit de Castells lliurarà deu premis, decidits per vuit jurats diferents, que permetran reconèixer castells, colles, castellers i iniciatives d’aquest àmbit. Els jurats dels premis són el Consell Assessor de la Revista Castells (Trajectòria, Plaça), la pròpia Revista Castells (Ambaixador), els cronistes castellers (Moment de la temporada i Campanya de comunicació), les colles de gamma extra (Colla de la temporada i Fotografia en categoria professional), la Junta de laCoordinadora de Colles Castelleres (Descarregat), per votació popular (Imatge de la temporada i Fotografia en categoria professional) i el mateix resultat propi de la temporada amb les colles que pugen de pis (Baròmetre). La nova data de la Nit de Castells, decidida ja pel comitè organitzador el mes de maig, pretén posar en valor els premis vinculats a l’any casteller tot just finalitzat.

La Nit de Castells estarà presentada per Quim Pons i Aina Mallol, en un espectacle dirigit per Maria Roig, que traslladarà els assistents i els telespectadors en un viatge amb el temp sper viure l’evolució dels castells i l’ambient viscut a les places. La producció televisiva va a càrrec de TAC 12. Enguany, l’organització no servirà el sopar que acompanya l’acte en solidaritat amb la vaga de fam dels presospolítics.

Premis de la XIII Nit de Castells

Premi a la trajectòria. Reconeix una figura emblemàtica del món casteller que hagi destacat per la seva sòlida i activa trajectòria fent castells. Atorgat per la Revista Castells.

Premi Ambaixador de Castells. Reconeix una persona o institució que sense formar part del món casteller s’ha distingit per difondre els castells més enllà del seu àmbit natural. Atorgat per la Revista Castells.

La Plaça de la temporada. Reconeix una plaça castellera que hagi tingut un paper rellevant en la temporada anterior, fruit d’una diada significativa o de la seva dilatada trajectòria. Atorgat per la Revista Castells.

Colla de la temporada. Distingeix una colla que no és de gamma extra que, a criteri del jurat, ha tingut la millor evolució o ha destacat per un fet determinat en la darrera temporada. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.

Moment casteller de la temporada. Premia un castell realitzat la temporada anterior, que, per la seva dificultat, resultat o valor, mereix un reconeixement especial. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi a una Campanya de comunicació. Premia una campanya de comunicació de la temporada passada realitzada per una colla, o una empresa que tracti sobre castells, i que hagi destacat per la seva originalitat, creativitat i notorietat. Atorgat pels cronistes castellers.

Premi Descarregat. Distingeix la/es colla/es que s’hagin destacat per la seva seguretat, alhora que en els seus registres i ambició. Atorgat per la CCCC.

Premi Imatge de la temporada TAC12. Atorgat per TAC 12 per votació popular.

Premi de fotografia. Patrocinat per Repsol. Té dues categories:

  1. Professional. Atorgat per les colles que han assolit construccions superiors al 3de9f en la darrera temporada.
  2. Per votació popular. Atorgat a través dels vots emesos a la pàgina de Facebook de la Revista Castells.

Premis Baròmetre Casteller. Premia les colles que han pujat un pis el seu nivell històric. Patrocinatper Estrella Damm.

Foto: Imatge de la 12a Nit de Castells

Articles relacionats:

La canalla protagonitza el concurs popular de fotografia

La Nit estrena guardó

60 fotografies participen en el concurs professional de fotografia

Repsol renova l’aposta per la fotografia castellera

La XIII Nit de Castells farà un viatge al passat

La Nit de Castells s’avança al desembre com a festa de cloenda de la temporada